Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "ураниум"

Загребчани биле изложени на голема опасност. Речиси 400 килограми ураниум, кој не е заведен во официјалната задолжителна евиденција на нуклеарен материјал, се чува без посебни безбедносни мерки за заштита од зрачење и кражба во самиот центар на Загреб, во складиште за нуклеарен отпад на Институтот

Read More