Wednesday, Aug 5, 2020
HomePosts Tagged "ултиматум"

Како што веќе најавија од пред некој ден, денеска „Шарените револуционери“ блокираа три мостови во Скопје: Мост Гоце Делчев, Мост Слобода и Мост Мајка Тереза (кај МАНУ). Граѓаните од “Шарената револуција” се одлучија на блокади како јавен притисок врз власта за исполнување на нивните барања, за

Read More

Австрија има намера да постави ултиматум до ЕУ во траење од два месеца со што би се прилагодил Даблинскиот договор, известуваат виенските медиуми. Од австриското Министерство за надворешни работи критикуваат дека сегашната распределба според Даблин III одредбата не е воопшто фер и упатуваат закани за тужба

Read More