Monday, Aug 3, 2020
HomePosts Tagged "украдени"

Во октомври лани, Силвана Бонева, членка на Државната изборна комисија (ДИК) од ВМРО ДПМНЕ прва го откри наводниот скандал дека недостасуваат печати во депото на комисијата сместено во касарната Илинден. Тоа се печати на кои е напишан бројот на гласачкото место, а се удираат на

Read More

Сите заслуги за iPod, iPhone и iPad ги има Стив Џобс, но сега се појави Американец, кој тврди дека најголемата заслуга што овие технолошки уреди и Apple стана највредна компанија на светот, ја има тој. Томас Рос тврди дека уште од 1992 година ја имал

Read More

Тринаесет вработени референти во Агенцијата за катастар на недвижности се осомничени за злоупотреба на службената положба и овластување односно дека украле речиси два милиони денари. Референти за шалтерско и архивско работење, искористувајќи ја својата службена положба и овластување, прибавиле за себе противправна имотна корист. Имено, при

Read More

Преставници на СПУКМ и група на нивни подржувачи ги тргнаа кутиите од местата на гласање низ факултетите на УКИМ и наместо јавно да ги пребројуваат гласовите кои и онака беа малку ги пренесоа во својата канцеларија во студентскиот дом Кузман Јосифовски Питу. „Украдени се неколку гласачки

Read More

Украинската служба за спроведување на законот пронајде скапоцени ренесансни слики украдени од музеј во италијанскиот град Верона. Претседателот на Украина Петро Прошенко ги пофали безбедносните служби поради пронаоѓање на сликите. Прошенко изјави дека акцијата за враќањето на 17 слики на Рубенс, Тинторет, Пизанела и други

Read More

Хакерскиот сајт Bestvalid.cc кој отворено функционира на интернет продава банкарски податоци на над 1 милиони Британци и за секој корисник информациите може да се купат за само 2 евра, открива The Times. Меѓу оштетените банкарски корисници се адвокати, пензионери, вработени, па дури и еден советник

Read More

Македонија официјално побара од Албанија да и врати 20 украдени икони од непроценлива вредност. Јавното обвинителство се повикува на Европската конвенција за меѓусебна правна помош во кривична материја и Законот за меѓународна соработка во кривична материја на Република Македонија. Во полициската акција наречена „Икона“ во 2013

Read More

Уште едно возило се вратило од Грција без регистарска таблица. Според информациите од МВР, во неделата на граничниот премин „Богородица“ од страна на Б.Ј. од Скопје, пријавено е дека на 21-ви август во местото Пефкохори, украдена му е предната регистарска табличка од возило „ауди“. Ова е

Read More