Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "укине"

СДСМ обвини дека решението донесено од судијката Александра Поп Стефанија да се прогласи СЈО за ненадлежно околу случајот за уништување на опремата за прислшување е наезаконско. Портапролот на партијата, Петре Шилегов, денеска побара Кривичниот суд на основниот суд Скопје 1 да го укине ова решение

Read More

Петар Атанасов, претседател на комисија за образование и наука денеска на прес конференција рече дека екстерото мора да биде укинато, бидејќи е изживување со професорите, учениците и родителите. Според него евалуација треба да има, но без казни за професорите. Исто така обвини дека секоја наредна

Read More

Белгискиот експерт Питер Ванхауте, како дел од пакетот на понудени решенија поврзани со медиумите предлага и да се укине радиодифузната такса и МРТВ да се финасира со 1 процент од буџетот. Тој предлага фиксен модел на финасирање, со околу 30 милиони евра од буџетот и

Read More