Thursday, Sep 24, 2020
HomePosts Tagged "тунел"

На просторот околу Старата железничка станица во Скопје, градежната компанија Лимак наскоро ќе почне со градба на голем комлекс и тунел кој ќе има современ изглед и мултифункционална намена. Станува збор за деловно – резиденцијален комплекс кој ќе има за цел да ја спои Старата

Read More

Поради вчерашната голема сообраќајна несреќа кај тунел на патот Гевгелија – Демир Капија не е целосно прооден и се уште се одвива по една коловозна лента, но се очекува наскоро расчистување на состојбата и враќање на целосниот капацитет. Од АМСМ препорачуваат исклучително внимателно управување со возилата.

Read More

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, заедно со директорот на ЈП за државни патишта Александар Стојанов денеска изврши увид во работата за осветлување на тунелот на потегот од Велес кон Катланово, во рамки на проектот за осветлување тунели и клучки на автопатот на Коридорот

Read More

Момче на две годишна возраст е пронајдено удавено во канал со вода под Марковите кули во прилепската населба Тризла, место оддалечено 500 метри од домот на детето. Момчето исчезнало уште вчера попладне, тогаш најблиските сфатиле дека го нема и пријавиле во полиција. Од тој период започнала

Read More

Откриен е подземен антинуклеарен тунел во центарот на Тирана. Тунелот е изграден во времето на студената војна од страна на системот на Енвер Хоџа. Според албанските медиуми, тунелот го поврзува Министерството за внатрешни работи со другите институции во Тирана. Власите во Тирана за прв пат

Read More

Репортерката на каналот "Russia Today" мина низ тунелот низ кој што мина и озлогласениот Ел Чапо Гузман при неговото бегство. Репортерката мина низ тунелот со должина од 1.5 километри. Тунелот чиј што почеток се наоѓа во неговата ќелија, водел до една зграда вон ѕидините на

Read More

Реакциите на овие слатки мали суштества секогаш се неверојатни, без разлика на ситуацијата во која се наоѓаат. Ококорени очи, подотворена уста и зачуден израз на лицето се сигурен доказ дека бебињата не се големи љубители на тунелите. https://www.youtube.com/watch?v=Uct6YpaQY-c

Read More