Sunday, Jun 17, 2018
HomePosts Tagged "централен регистар"

Централниот регистар денеска информираше на кој начин новинарите може да го остварат своето право на бесплатен пристап до информации откако Владата на 26. седница донесе ваква одлука. Во одлуката на Владата стои дека Централниот регистар и Агенцијата за катастар за недвижности треба во рок од 30

Read More

Владата на денешната седница ја усвоија изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на нејзините институции за континуирана примена на етичкиот кодекс за медиумско известување, како и за силно охрабрување на примената и почитувањето на системот за медиумска саморегулација, соопшти владината прес-служба. „Правото на медиумите

Read More

Со одлука која денеска е потврдена во Централниот регистaр, институтот „Павел Шатев“ е избришан од евиденцијата на здруженија на граѓани, пишува „Призма“. Престанокот на постоење на здружението, познато по анкетите за јавно мислење кои речиси без исклучок му даваа предност на ВМРО ДПМНЕ, е резултат

Read More

Во основното училиште 11 октомври конечно е надминат раководниот хаос кој настана по доделувањето на отказно решение за директорката Драгана Костадиновска и нејзина замена со Влатко Лазаревски. Сепак, одлуката на општина Центар не беше прифатена од Костадиновска кој од Централниот регистар побарала потврда дека е овластен и

Read More

Македонија рекордер во брзината на отворање фирма. Регистрацијата на фирма во Централниот регистар на Република Македонија, по уредно поднесена документација се врши само за два часа. Андреа Поповски директор на Централен регистра на Република Македонија истакна дека со реформите што ги направи Владата од 2006/2007 година

Read More