Saturday, Jul 11, 2020
HomePosts Tagged "Тоше Проески"

„Инструментал Бенд“ со видеозапис и преработка на големиот хит „Полско цвеќе“ ја одбележува 10-годишнината од трагичната сообраќајна несреќа во која животот го изгуби нашата музичка легенда Тоше Проески, а целиот регион беше обвиен во црно. - Со проектот „Полско цвеќе“ сакаме да ја одбележиме 10-годишнината од

Read More

Актерот Игор Џамбазов кој е еден од предводници на новиот македонски мјузикл „Тајно Моја“ во чест на музичката легенда Тоше Проески по чија музика е и инспиран вели дека би бил уверен дека неговото наследство продолжува. - Овој мјузикл има повеќе пораки, но буквално сите тие

Read More

Кристијан Ристески, внукот на Тоше Проески, со сигурност ќе ги следи неговите стапки што најдобро ја покажува неговата одлука да се запише на факултетот ЕСРА каде ќе изучува интерпретација на модерна музика, како и музичка продукција, пренесува Вест. Кристијан сега е веќе големо момче, има 18

Read More

Со концерт на учесниците на работилницата за хармоника под менторство на Горан Алачки, вчера успешно заврши втората музичка работилница која од 24 до 26 јуни, се реализираше во спомен домот на Тоше Проески во Крушево. На концертот пред многубројната публика настапија специјалните гости поп звездата

Read More

Неодамна, во Спомен куќата ,,Тодор Проески" во Крушево се одржа тридневна работилница по гитара која ја предводеше најдобриот гитарист Влатко Стефановски. На оваа креативна музичка работилница посветена на нашата поп-икона Тоше Проески,  учествуваа 70 млади музичари од Македонија, Србија, Босна и Херцеговина. Учесниците покажаа голема

Read More