Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "Тораница"

Целокупниот имот на рудниците Злетово во Пробиштип и Тораница во Крива Паланка се понудени на продажба откако пред неколку недели Апелацискиот суд во Штип ја потврди одлуката на првостепениот суд за поништување на хипотеката која беше ставена на десет месеци пред прогласување на стечајот од

Read More

Стечај по пат на ликвидација за рудниците за олово и цинк Добрево во Пробиштип и Тораница во Крива Паланка. Ова денеска го одлучи Собранието на доверители во штипскиот Основен суд. Претседателот на Собранието на доверители, Тони Тоневски вели дека доверителите не го прифатиле барањето на фирмата

Read More

Двата рудника во сопственост на иднискиот инвеститор „Индо минерали и метали“ се во големи долгови и ќе биде започната стечајна постапка во која се јавуваат четири субјекти како доверители на кои им се должат големи пари, а исто така на рударите веќе три месеци не

Read More

Генерален штрајк на рударите од Добрево и Тораница. Утрово тие протестираа пред управната зграда на Индо минерали во Пробиштип. Рударите се револтирани бидејќи газдите од Индија не го почитуваат рокот за исплата на платите. Се жалат дека имаат лоши услови за работа и дека немаат

Read More