Friday, Feb 26, 2021
HomePosts Tagged "Тианџин"

Кинеските власти започнаа со постапка за апсење на лицата од компанијата за хемиски материи од каде дојде до силна експлозија во градот Тианџин што резултираше со фатални последици и изгубени стотина животи. Меѓутоа освен одговорност од менаџментот на компанија Жујхан населението бара и од градските

Read More

Тианџин, кинескиот град кој пред неколку дена беше мета на силна експлозија, е повторно окупиран од големи пламени јазици и силни експлозиви. „Гардијан“ пишува дека на местото на предходните детонации во коисе убиени најмалку 85 лица, повторно избувнале седум или осум нови експлозии, по што силите

Read More

Спасувачките екипи успеале да извлечат преживеан пожарникар од зградата во Тианџин која претрпе страшна експлозија. Пожарникарот е пронајден со тешки повреди, но е во стабилна состојба по неверојатни 32 часа поминати во урнатините. Експлозијата имаше ефект на 21 тони на ТНТ експлозив и одзеде 56 животи,

Read More