Monday, Feb 24, 2020
HomePosts Tagged "тетовска"

Стари проблеми на почетотокот од учебната година за учениците од гимназијата Кирил Пејчиновиќ од Тетово, кои следат настава на македонски јазик. Тие на 1 септември ќе треба да ја започнат наставата во две оделни згради, под секое ниво за воспитно-образовен процес - пишува Мета. Се

Read More

Гинеколог од тетовската болница за сторено кривично дело „тешки дела против здравјето на луѓето“. Поднесеното обвинение против лекарот гинеколог од Клиничката болница од Тетово го товари за несовесно постапување при пружање лекарска помош, поради што е предизвикана смрт на едно лице, се наведува во денешното

Read More

Рачна бомба „кашикара“ од српско производство е пронајдена завчера околу пладне на „дивата“ депонија во близина на „Жито Полог“ во Тетово. Портпаролот на СВР Тетово Марјан Јосифовски информира дека бомбата била ставена во пластична кутија, а ја пријавил Р.К. (42) од Тетово кој веднаш се јавил

Read More