Thursday, Jul 30, 2020
HomePosts Tagged "Теории"

Зад псевдонимот Сатоши Накамото кој се смета за основач на дигиталната виртуелна валута Bitcoin долги години се ширее различни теории, па сега конечно можеби мистеријата е разрешена. Од сенка излезе Крег Врајт, австралиски иноватор и претприемач кој за BBC News откри дека тој e всушност

Read More

Во светот денеска се одбележува 1 Април, Денот на шегата, кога луѓето прават безопасни шеги и објавуваат лажни вести со кои другите ги доведуваат во смешна ситуација. Шегата се нарекува проваприлска шега, а тој кој ќе ја направи измамата во моментот на објавување на шегата

Read More

Ловците на вонземјани кои го следат секој пиксел на сликите кои ги објавуваат НАСА и останатите вселенски агенции тврдат дека откриле мистериозен објект на Марс во облик на пирамида. Нивниот доказ е сликата направена од возилото Curiosity, а се повеќе сомнежи добиле кога НАСА одбила

Read More

Мајор Чарлс Френк Болден главниот директор на НАСА изјави дека верува во вонземјани и тие сигурно постојат некаде во бескрајниот универзум во кој има милијарди галаксии, па затоа тезата дека Земјата е единствена планета на која има активен живот е малку веројатна. Ова е редок

Read More