Wednesday, Apr 21, 2021
HomePosts Tagged "технолошки вишок"

Синдикатот во ТВ Телма постигна да биде намален бројот на вработени на кои ќе им престане работниот однос во текот на постапката за прогласување технолошки вишок, од 12 на 8. Спроред информациите, станува збор за новинарите Соња Николовска, Виолета Зајкова, Јулијана Пешевска од информативната редакција и

Read More

Откако се прошири информацијата дека ТВ Телма отпуштила 12 вработени од информативната, културната и забавната редакција и со одлука на раководството биле прогласени за технолошки вишок, во медиумските извештаи беше наведено дека новинарите не добиле образложение зошто е донесена таквата одлука, но во писменото известување

Read More

По одлуката на раководството на Телма за технолошки вишок да бидат прогласени 12 искусни новинари не стивнуваат негативните реакции. Од отпуштените новинари се огласија Емилија Лазаревска и Јулијана Лефковска Пешевска со објави на социјалните мрежи во кои посочуваат дека се отстранети професионалци со долгогодишно искуство

Read More

Дванаесет вработени во Телма од  информативната, културната и од забавната редакција, со одлука на раководството, се прогласени за технолошки вишок. Тие не добиле образложение зошто е донесена таквата одлука, но во писменото известување било наведено дека тоа е заради намалување на трооците. Денеска Синдикатот на вработените на

Read More