Wednesday, Aug 12, 2020
HomePosts Tagged "свлечиште"

Врнежите од дожд предизвикаа ерозија на земјиштето над православните гробишта во Тетово на ридот Балтепе, каде живеат голем број домаќинства. Жителите на овој дел од Тетово алармираат дека свлечиштата се голема закана за нивните домови, кои можат да се урнат доколку не се преземат превентивни

Read More

Едно лице загина, а уште едно се бори за живот во свлечиште предизвикано од градежни работи на пат во Кичево. Според информациите на Press24 денеска околу 11:15 часот во близина на селото Бачиште жртвата била удрена од багер, а покрај него, багерот удрил уште едно

Read More