Thursday, Aug 13, 2020
HomePosts Tagged "светлина"

Како би се насликале овие неверојатни портрети, парискиот фотограф Дани Оливиер ги “облече“ своите модели, во ништо друго освен со светлина.   Користејки го нивното голо тело како еден вид на платно, Оливиер со помош на проектор сјае различни геометриски форми и шарени дезени, а со тоа

Read More

Мет Малој е професионален фотограф од Канада кој има одлични уметнички проекти, а најпопуларен стана со серијата на небесни фотографии кои се изработени со уникатна техника за бележење на секој зрак на светлина, креирајќи зачудувачки ефекти на разлеаност и тоа без користење на Фотошоп. Во

Read More