Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "студија"

Нова шокантна студија ја негира идејата дека човечкото размножување, т.е. настанок на човечко битие е можно само со женска јајце клетка оплодена од сперматозоид. Оваа студија укажува на тоа дека плод може да се создаде од нај обична клетка на кожата, пишува Индепендент. Експериментот вклучувал глувци

Read More

Студија која е спроведена на глувци сугерира дека недостатокот на редовен сон може да предизвика рак, пишува стручниот Магазин "The Science Times". Неодамнешната студија открила дека кај оние глувци кај кои е одложен ,,внатрешниот часовник” za 12 часа во текот на една година, тумори на дојки

Read More

Американскиот магазин “Circulation” објави студија во која се наведува дека од газирани и засладени пијалаци во светот умираат 184.000 луѓе годишно. Ова е прво детално истражување за влијанието на овие пијалаци на смртноста и здравствените компликации поврзани со дијабетес, кардиоваскуларните болести и ракот кај луѓето

Read More