Monday, Mar 23, 2020
HomePosts Tagged "студентски дом „Гоце Делчев“"

Заврши реконструкцијата на блокот А во студентскиот дом „Гоце Делчев“, а од следната недела ќе почнат градежните зафати околу реконструкцијата и на блоковите В и Г. Според заменик министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, реконструкцијата на б локот А чинеше 1,5 милиони евра. Во рамки

Read More

Тешка сообраќајна несреќа се случи пред околу еден час на булеварот „Теодосиј Гологанов“ во близина на студенсткиот дом „Гоце Делчев“ каде се судрија три возила. Според фотографиите, „Мерцедес“, буквално смачка „Југо“. Од МВР за „Телеграф“ соопштија дека едно лице било повредено во несреќата и истото е

Read More

Министерството за образование го објави јавниот оглас за реконструкција на критичниот блок А од студентскиот дом Гоце Делчев во Скопје. На огласот треба да се избере најповолниот изведувач, а понудите ќе бидат разгледани на 7 декември по што ќе се постави и временска рамка за

Read More

Студентскиот пленум пријави дека на Facebook групата на студентскиот дом „Гоце Делчев“ Скопје се врши цензира на членови кои објавуваат содржини за алармантната состојба за сместување и очајно лошите услови. Сандра Ѓорѓиева објави дека нејзините постови на групата веднаш ги бришат администраторите и дека вршат

Read More

Документарниот филм „Зелени ѕидови - црна храна“ е новото дело на студентите, чија проекција ќе се одвива утре, 28-ми септември, во паркот позади спортската сала Форца со почеток од 20 часот. Целта на овој филм е да се привлече што поголема маса на јавност во поголемо

Read More