Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "студенти" (Page 6)

Британскиот правен факултет во Гилфорд (ULaw) воведе новина за сите студенти кои ќе се запишат во септември 2015-та. Имено, универзитетот на идните студенти ќе има можност да им врати дел од школарината, во износ од 7000 фунти, доколку студентот не најде работа девет месеци по

Read More

Првиот уписен рок за учебната 2015/2016 година на државните факултети за студенти во прва година  започнува неделава. Вкупно 24.952 места се слободни на петте државни универзитети во земјава. Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје - 10.669  слободни места *6.330 за редовни студенти во државна квота *3.164 за редовни со

Read More

Во Македонија се зголемил бројот на академски граѓани за перидот 2014/15 со пораст од 2.8 проценти или вкупно 59.359 студенти. Најголем дел од нив студираат на државните универзитети со присуство од 87.3 проценти, додека останатите својата мисија за високо образование ја реализираат на приватните факултети.

Read More

20 јуни – матурска вечер за сите млади во Русија кои оваа година затвораат едно од најубавите и најглавните поглавја во својот живот. Вчера во Санкт-Петербург по тој повод беше одржан свечен настан кој во превод на македонски се вика „Црвени Едра”. По традиција најглавната улога

Read More