Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "студенти" (Page 5)

Нови 20 стипендии „Борис Трајковски“ за магистерски студии по бизнис администрација на Сити колеџот од Солун, како дел од Универзитетот Шефилд во Велика Британија им беа доделени на избраните кандидати за академската 2015/2016 година. На доделувањето присуствуваше заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски кој истакна

Read More

Студентите вечерва ќе го заокружат најруинираниот студентски дом во Скопје. Вечерва од 20 до 22 часот во паркот зад салата „Форца“ ќе се одржи настан под името „Ние не чекаме избори: заокружи Гоце“, на кој студентите ќе порачаат дека не чекаат избори, туку квалитетни студентски

Read More

Нова можност за македонските студенти. Талентираните професионалци од разни области од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од Република Македонија имаат можност да аплицираат за стипендија во рамки на британската шема за стипендирање, спонзорирана од британското Министерство за надворешни работи и Комонвелт. Како што информира Британската амбасада

Read More

Кристофер Керк е 21-годишен студент од Мичиген. Нему му било смачено од плаќањето на високите цени за сместување во студентскиот дом па одлучил сам да си направи куќа! Тој си направил сопствена куќичка во која моментално живее и за која не мора годишно да плаќа

Read More

Утре ќе се врши запишувањето на факултет за оние кои не успеале да се запишат во првиот уписен рок. УКИМ во вториот уписен рок нуди слободни места за уште 2152 студенти во државна квота, а 2138 во приватна квота, или вкупно за 5291 студент во

Read More

Мини подготовка за бруцошите не е на одмет, со оглед на тоа што останува уште половина месец до започнувањето на нешто ново во своите животи. Обрнете внимание на овие суштински нешта кои ќе ви бидат од огромно значење: 1. Градете големи мостови и создавајте контакти, ширете познанства.

Read More

Законот за високо образование и за државната матура, сепак нема да се гласа оваа година. Измените на овие закони се одложени за септември 2016 година. Дотогаш, Владата ќе се консултира со сите засегнати страни со цел да се слушнат сите мислења и да се направат темелни

Read More

Петстотини студенти од Штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ ќе добијат стипендии во висина на партиципацијата. – Тоа е Фонд кој засега го финансира бизнис секторот од земјава. Сакаме да најавиме дека во текот на зимскиот семестар 2015-2016 година, Фондот ќе распише оглас за доделување на 300

Read More

Пешачењето може да ве поттикне да размислувате креативно, сугерира истражувањето спроведено од страна на американскиот универзитет Санта Клара. Десетици студенти биле дел од тестирањето во две фази, додека седеле и додека оделе на подвижна лента. Резултатите покажале дека одењето било поврзано со поголема снаодливост во ситуациите

Read More

Започна првиот уписен рок за студенти во прва година и интересот за добивање факултетска диплома и оваа година ќе биде многу висок. Според податоците има 24.952 слободни места. Во тек е уписот на Универзитетот „Св.Климент Охридски“ во Битола, како и во штипскиот „Гоце Делчев“, а

Read More