Wednesday, Jun 3, 2020
HomePosts Tagged "Стоунхеџ"

Околу 23 илјади луѓе се собраа на британскиот праисториски споменик Стоунхеџ за да присуствуваат на изгрејсонцето во 4:52 часот. Минатата година се собрале 36 илјади посетители на овој настан. Денеска е рамноденица и најдолгиот ден во година, на северната полутопка (летен солстициум), а на јужната најкраткиот

Read More