Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "стечај"

Граѓаните кои навлегле во јазот на презадолженоста наскоро ќе може да прогласат личен банкрот и проблемите со долговите да чекаат да им ги реши стечаен управник. Идејата кога уште од 2008 година на големо се заговара од сите влади, но до сега не е реализирана,

Read More

Собранието на доверители на рудниците „Злетово“ и „Тораница“, кои се во стечај, денеска во штипскиот Основен суд одлучи да ја прифати понудата на бугарската компанија „Минстрој“ за купување движен и недвижен имот неопходен за производството на олово-цинковата руда. Новиот концесионер на двата рудника „Минстрој“ на електронската

Read More

Некогаш доста успешна прехрамбената компанија Жито Вардар сега ќе мора да прогласи стечај бидејќи има огромни долгови кон приватни и државни доверители во износ од речиси 500 милиони денари. Жито Вардар подолго време е неликвиден, жиро-сметките се блокирани подолго од 45 дена, а речиси целиот имот

Read More

Државниот загубар Охис ќе оди во стечај, а поранешните вработени денеска за псоледен пат протестираа пред белата влада на „Илинденска 2“. Губат недеж дека ќе си ги добијат своите плати,а протестите ги прекинуваат поради тоа што од министерството за економија  добиле информација дека  е покрената

Read More

Стечај по пат на ликвидација за рудниците за олово и цинк Добрево во Пробиштип и Тораница во Крива Паланка. Ова денеска го одлучи Собранието на доверители во штипскиот Основен суд. Претседателот на Собранието на доверители, Тони Тоневски вели дека доверителите не го прифатиле барањето на фирмата

Read More

Автотранспортно претпријатие „Млаз“ од Богданци, кое некогаш беше едно од водечките не само во „Македонија“ туку и пошироко, отиде во Стечај-пренесе ДУМА. По барање на доверителот АД за осигурување „Македонија“ Основниот суд во Велес донесе решение за отварање на стечајна постапка на должникот АД „Млаз“

Read More

Двата рудника во сопственост на иднискиот инвеститор „Индо минерали и метали“ се во големи долгови и ќе биде започната стечајна постапка во која се јавуваат четири субјекти како доверители на кои им се должат големи пари, а исто така на рударите веќе три месеци не

Read More