Wednesday, Jan 22, 2020
HomePosts Tagged "стандард"

Економските политики на Власта кои генерираат огромно задолжување ќе донесе зголемување на даноците и намалување на стандардот - оценуваат економистите за 24 Вести. Според нив новиот ребаланс на буџетот и новото задолжување може да удрат по џебот на граѓанинот. Вчера Фич го намали кредитниот рејтинг

Read More

Синдикатот на одбраната и безбедноста најави протест на 21 мај со кој ќе направат обид да го привлечат вниманието на Министерството за одбрана кое не превзема никакви мерки за подобрување на стандардот на војниците, а доколку нивните барања не бидат исполнети ќе се штрајкува. „Синдикатот како

Read More

Чешкиот лингвист и математичар, Јакуб Мариан иработе мапа кога го прикажува стандардот на европските земји, како и трошоците за живот. Затоа ако сакате да се преселите некаде прво погледнете ја оваа анализа. На пример, замислите дека сега живеете во Германија (индекс 100) и трошите 2 илјади

Read More