Sunday, May 31, 2020
HomePosts Tagged "стакло"

Повеќе нема да ви се крши телефонот од каде и да ви падне. Новата генерација на заштитно стакло за телефони и таблет компјутери од Corning, Gorilla Glass ќе може да го заштити телефонот и од падови од 1,6 метри во 80 отсто од случаите. Демонстрацијата

Read More

Револуцијата во дизајнот која ја донесе Apple на пазарот не запира тука. Компанијата најaвува нов проект за наредната година со најнов дизајн во историјата на смартфоните. Имено, еден од аналитичарите на мобилниот гигант, Минг Чи Куо тврди дека копманијата во 2017 година целосно ќе откаже од

Read More

Уникатниот талент на брачниот пар Пол Десома и Марша Блекер ќе ви го „заледи“ здивот. Убавината на океанот ја пренесуваат преку фасцинантни уметнички дела кои ги нарекуваат „разбранувачки скулптури“. Кога ќе ги погледнете овие скулптури одблиску, до најситен детал, може да забележите дека се направени од

Read More