Thursday, Sep 24, 2020
HomePosts Tagged "Сплотени срца"

Хелсиншкиот комитет за човекови права реагира на обидот за спречување на собирот на родителите на децата со посебни потреби во паркот Жена-борец. „Ваквото постапување потенцираме дека е обид за Спречување или смеќавање на јавен собир, кое дело е предвидено за казниво со член 155 од Кривичниот

Read More

Тројца од обезбедувањето на Град Скопје не им дозволуваат на здружението на родители кои имаат деца со посебни потреби „Сплотени срца“ да постават шатори во скопскиот „Жена парк“. Обезбедувањето вели дека настанот не бил најавен, објави Плусинфо. Порталот пишува дека сликата пред Собранието е тажна, обезбедувањето

Read More