Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "Space X"

SpaceX се соочува со уште еден огромен проблем во својата вселенска програма, а тоа е пречестото експлодирање и дефекти на летата, па така вечерва повторно им експлодираше ракета од видот Falcon 9 овој пат во вселенскиот центар Џон Кенеди во Кејп Каневрал. Компанијата на Елон Маск

Read More

Приватната компанија Space X користејќи ја напредната ракета Dragon успешно го достави товарот до Меѓународната вселенска станица меѓу кој за прв пат има и соба на надувување. Dragon успешно беше прифатена од роботската рака на ISS и со собата на надувување астронаутите ќе имаат многу

Read More