Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "Слобода на медиуми"

Панел дебата по повод 3 Мај – Светскиот ден на слободата на медиумите ќе се одржи денеска во ЕУ Инфо центар во организација на Делегацијата на ЕУ во Македонија. Како што е најавено, воведни обраќања ќе имаат евроамбасадорот Самуел Жбогар, шефицата на мисијата на ОБСЕ во

Read More

о жалење можеме да констатираме дека состојбата со слободата на медиумите минатата година се влошува во сите индикатори на истражувањето, како што е медиумско заканодавство и нејзина имплементација, вкупната професионална, економска и социјална состојба на новинарите како и нивната безбедност – беше речено на денешната

Read More

Новиот извештај на Фридом Хаус за изминатата година во Македонија детектираше бројни назадувања на демократските начела и зголемување на концетрацијата на моќ на власта. Во речиси сите области има негативни оценки, освен во цивилниот сектор кој поради зголемениот ангажман со активности, демонстрации и протести, како

Read More

Во државата на поделби веќе подолго време граѓаните и општеството страдаат од т.н „политички бомбардирања.“ Сè започна гласно и експлозивно со објавата на првата т.н „Бомба“ од страна на лидерот на опозициската СДСМ, Зоран Заев. Се чини дека по првото „детонирање“, од 9-ти Февруари изминатата година,

Read More