Tuesday, Mar 28, 2023
HomePosts Tagged "СИДА"

Австралиски истакнати научници објавија дека е дојден крајот на СИДА-та во земјата-континент како проблем на јавното здравство, пренесе ДПА. Истражувачите констатирале дека секоја година бројот на Австралијците, дијагностицирани со СИДА се намалува, достигнувајќи незначителни броеви. Според експертите деновите на фаталниот синдром се изброени. Научниците од неколку

Read More

Разбојник одзел 4.660 денари од дневен промет и четири кутии „Виагра“. Инцидентот се случил вчера попладне во аптеката Виола во ТЦ Буњаковец. Разбојникот влегол во аптеката и со шприц и се заканил за вработената дека ако не му даде пари ќе го употреби и ќе ја

Read More

Најдобар начин на превенција е преку едукација, е едно од главните апели за Светскиот ден за борба против СИДА кој го одбележаат и Македонската медицинска студентска асоцијација преку одборот за Репродуктивно Здравје и СИДА во соработка со студентите од Стоматолошки факултет, со поддршка од брендот

Read More

ХИВ вирусот и Сидата одамна не се табу теми во развиените општества каде отворено се разговара за начините како да им се помогне на заболените лица и да се спречи дополнително ширење на заразата. Во Македонија речиси никој јавно не прговорил дека боледува од ХИВ

Read More