Monday, Feb 24, 2020
HomePosts Tagged "републиканска партија"

Барак Обама во последните месеци од својот мандат зазеде политички став и им порача на американските граѓани дека Доналд Трамп е најопасниот и досега најлош кандидат за претседател на САД кој може да донесе многу поделби и лошо да влијае на системот на власта. Обама

Read More

Гувернерот Мајк Пенс ги прекина изборите за реизбор во сојузната држава Индијана и прифати да „истрача“ заедно со Доналд Трамп како негов заменик на претстојните претседателски избори во САД. Пенс е еден од најуспешните конзервативци во редовите на Републиканската партија, има богати донатори кои ќе ја

Read More

Доналд Трамп направи вистиски хаос во политичкиот процес на одредување на кандидат за претседател на Републиканската партија каде естаблишментот ги здружи сите сили за да го порази и да не дозволи егзибиционист како него да ги претставува на генералните избори. Токму затоа и зачудува изборот на

Read More

Доналд Трамп доминираше на првата претседателска дебата меѓу републиканските кандидати. Како што се очекуваше дрскиот милијардер го опрадва своето реноме со навредливи зборови кон останатите кандидати и водење на жестока реторика за неспособните политичари кои само зборат, а всушност ништо не превземаат. Милијардерот ги повтори своите

Read More

Републиканската партија ги одбра десетте кандидати кои ќе ја имаат првата претседателска дебата за освојување на номинацијата. Најдобра позиција има Доналд Трамп кој води на анкетите и без оглед на неумесните коментари против емигрантите и неговите политички противници се уште води. Дебатата е организирана од ТВ

Read More

Милијардерот Доналд Трамп најверојатно ќе ја заврши кампањата за нов претседател на САД уште пред да дојде до преелиминарните избори бидејќи неговите сопартијци Републиканци го „уништија“ во медиумите оградувајќи се од неговите скандалозни изјави за емигрантите јужно од границата. Трамп во воведниот говор со кој

Read More