Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "Рекс Тилерсон"

Шефот на македонската дипломатија, Никола Димитров, вчера во Стејт департментот се сретнал со државниот секретар на САД, Рекс Тилерсон, со кој разговарал за актуелните политички состојби во Република Македонија и во регионот и го запознал со актуелностите во процесот на надминување на разликите околу спорот

Read More

Обединетата македонска дијаспора (ОМД), глобална организација на Mакедонците во дијаспората, изрази благодарност кон Конгресната група на пријатели на Македонија и на македонската дијаспора во САД за испратеното писмо до државниот секретар на САД, Рекс Тилерсон, да ја посети Македонија, што би го зајакнало стратешкото партнерство

Read More

Претседателот на Русија, Владимир Путин денеска во Кремљ во ситуација на затегнати односи со САД и заострена реотрика оствари средба со американскиот државен секретар Рекс Тилерсон без оглед на стравовите дека до тоа нема да дојде по заострување на односите со САД откако беше извршен

Read More