Wednesday, Jun 23, 2021
HomePosts Tagged "река"

Повеќе од двојно зголемен во однос на просекот за август е водостојот на реката Вардар кај Јегуновце, покажуваат денешните хидролошки мерења на УХМР. Зголемувања на нивоата има и на Вардар кај Зајчев Рид, како и на Струмица кај Сушево, додека нивото на Пчиња кај Катлановска Бања

Read More

Во Општина Дебар со околу 20.000 жители има само еден гинеколог, а ситуацијата е уште поалармантна затоа што дебарското гинеколошко одделение каде работи овој гинеколог, ги покрива и двете соседни општини Река и Центар Жупа. Поради тоа, многу често дебарки за породување се препраќаат во Струга,

Read More

Најмалку 22 лица се водат за исчезнати по колабирањето на голем мост на автопатот Мумбај-Гоа во Индија, при што два или три автобуси со десетици патници излетаа во надојдената река Савитра. Неколку часа од уривањето на мостот, што се случило ноќеска, спасувачите се уште во реката

Read More

На регионалниот пат Р- 1105 Удово – Валандово на 5+350 км поради прелевање на вода од Калковска река на коловозот има наноси од кал и камења. На регионалниот пат Р- 1108 Гевгелија – Смрдлива Вода- ски центар Кожуф 2+350 км поради стеснување на коритото на Коњска

Read More

Во Рожаје до Основното државно обвинителство, црногорската полиција поднела кривична пријава против девојка од ова место поради сомневање дека го убила своето бебе веднаш по породувањето, поточно го фрлила во реката. Девојката која го фрлила детето се јавила во болницата во Беране поради влошена здраствена

Read More

Реката Далјан прави нови проблеми во Охрид овој пат со поткопување на патот до хотелот Далјан и Извидничкиот центар во Охрид. Поради ерозијата постои опасност реката да оштети електричен столб во Извидничкиот центар, каде се загрозени и објекти кои се во непосредна близина на нестабилното

Read More

Помор на риби забележале рибарите во текот на вчерашниот ден, информираа денеска надлежните од здружението на спортски риболовици „Пчиња„-Куманово. Поморот на различни видови риби со различна големина е забележан во долниот тек на реката Кумановка, кај вливот на Кумановка во Пчиња се до т.н.

Read More

Учесниците на Вардарската регата денеска пронајдоа тело во водите на Вардар. Како и лани така и годинава кајакарите пронашле тело во реката кое било во лоша состојба. Веднаш ја информирале полиција, чии екипи се на терен за да го извадат на суво. Според кажување на учесниците

Read More