Wednesday, Aug 5, 2020
HomePosts Tagged "рејтинг"

Најновиот политички барометар на Брима покажува дека по изборот на новата Влада дошло до значајни поместувања на позициите на политичките партии во електоратот на Македонија. Истражувањето е спроведено непосредно по изборот на владата (од 2 до 12 јуни 2017). За првпат по низа години СДСМ води

Read More

Аналитичката куќа Henley & Partners и оваа година објави извештај за моќноста на патните исправи според нивната мобилност, бараност и сигурност. Македонискиот пасош не добива највисоки оценки со оглед дека не сме членка ниту на ЕУ ниту на НАТО, но со оглед дека имаме можност

Read More

Годината што полека, но сигурно изминува ќе биде запомнета по бурата на македоснката политичка сцена. Сè започна гласно и експлозивно со објавата на т.н „Бомба“ на лидерот на опозициската СДСМ. Се чини дека по првото „детонирање“, од 9-ти Февруари па до денеска сме под постојана

Read More