Wednesday, Aug 12, 2020
HomePosts Tagged "разрешен"

Првоосомничениот во случајот „Тврдина” на СЈО, началникот на петтата управа Горан Грујовски е разрешен од функција. Министерот за внатрешни работи, Митко Чавков не сакаше да образложи зошто е разрешен началникот, но тврди дека тоа е направено во законски рамки. Чавков вели дека Грујовски од вчера го прекинал

Read More

Агрон Буџаку разрешен од функцијата амбасадор на Македонија во Франција. Претседателот Ѓорѓе Иванов го потпиша указот со кој го разрешува актуелниот амбасадор. Функцијата амбасадор во Француската Република на Буџаку му завршува заклучно со 4 декември годинава. Тој беше именуван во 2009 година, откако претходно беше министер

Read More

Европскиот суд за човекови права во Стразбур ја казни Македонија со 4.000 евра одлучувајќи по жалбата на поранешниот претседател на Апелациониот суд Скопје, Јордан Митриновски, за неговото разрешување од судиската функција во 2011 година, објави Академик. Во пресудата е утврдена повреда на правото на фер судење

Read More