Monday, Sep 21, 2020
HomePosts Tagged "расплака"

Бегалскиот камп во Словенија како нацистички логор. Германскиот новинар кој го посетил кампот за бегалци во Брежице не може да се соземе од ужасната слика која ја видел. Познатиот новинар, Ханс Улрих Јергес, не успеал да ги сокрие солзите во студиото на најгледаното политичко ТВ

Read More

Ангела Меркел ја разлути јавноста и стана мета на многу критики поради нејзиниот студен и, како што коментираат тамошните и светски медиуми, бесчувствителен однос кон едно девојче - бегалец од Палестина. Меркел се обраќаше во програма во училиштетот во Росток на панел посветен на политиките

Read More