Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "раселени"

Индија се вклучи во пружањето помош на Шри Ланка, откако во монсуснските поплави загинаа најмалку 103 лица, а околу 230 илјади мораа да ги напуштат своите домови. Вкупно 113 лица се сметаат за исчезнати. Поројните дождови предизвикаа големи поплави и свлечишта во јужниот и во западниот

Read More

Најзагрозените семејства од поплавите што се случија минатиот август ќе бидат згрижени од страна на Министерството за труд и социјална политика, по напуштањето на студентскиот дом „Томе Стефановски Сениќ“ каде што беа сместени откако поплавите ги уништија нивните домови. „Министерството во изминатиот период постапуваше според одлука

Read More

Раселените кои настрадаа во страшните поплави денеска треба да ги напуштат прифатните домови, каде што беа згрижени откако водената стихија ги уништи нивните куќи. Поплавените од Сингелиќ, Стајковци и Инџиково денеска последен пат ќе појадуваат во студентскиот дом „Томе Стефановски Сениќ“. Владата ги покриваше трошоците

Read More