Tuesday, Sep 22, 2020
HomePosts Tagged "работно време"

Судскиот совет на денешната седница донесе одлука работното време на судовите да почнува во 7.30 часот и да завршува во 15.30 часот, наместо како што бешедосега, од 8.30 до 16.30 часот. Новото работно време на судовоте ќе почне да се применува од понеделник, 4 септември, според

Read More

Флексибилно работно време ќе имаат вработените во државната администрација, одлучи Владата на денешната седница. Новото работно време ќе започнува меѓу 7.30 и 8.30 часот, а ќе завршува во 15.30, односно 16.30 часот. Измени во работното време има и за вработените во управните сектори, кои вршат услуги за

Read More

Неодамнешно истражување покажа дека просечен Данец работи само 33 часа секоја недела. -„Данците не остануваат подолго на работа, затоа што би можеле да добијат лекција за нееикасност отколку пофалба“, пишува Хелен Расел, британска новинарка која живее во Данска. Кога во 2013 година таа се преселила во Данска

Read More

Јавното претпријатие „Градски паркинг“-Скопје, излезе со соопштение дека од денеска ќе започне да работи по ново, летно работно време. Па така, паркинзите ќе работат во периодот од 7 часот до 23 часот. Ова работно време ќе важи од понеделник до сабота, а се однесува на

Read More