Sunday, Jul 5, 2020
HomePosts Tagged "работилница"

  Во рамки на ЕУ проектот „Градиме заедно – Мониторинг на заедницата и застапување на истата“ , Црвен крст на град Скопје реализира работилница за 35 лица, на тема Предизвици од мигрантската криза и научени лекции. Работилницата се реализира во Тренинг центарот„ Солферино“- Струга, а учесници

Read More

Подобрување на транспарентноста на единиците на локалните самоуправи преку воспоставување на стандарди за отворени и паметни податоци на локално ниво, е тема на работилницата што се одржа денеска во локалната самоуправа на Крива Паланка. На работилницата беше презентиран извештај од истражувањето направено во рамки на проектот

Read More

Имате идеја да започнете свој бизнис? Или можеби имате многу идеи меѓутоа не сте сигурни која од нив има потенцијал да прерасне во нешто големо? Не знаете кон што да се насочите и како да започнете за да ги реализирате вашите соништа? Тогаш оваа Startup

Read More

Сивус инкубаторот и Brainster организираат обуки за успешно претворање на идејата во успешен бизнис. Од 10-ти до 12-ти јуни ќе се одржи работилница на која може да се пријават сите заинтересирани. На стартап работилницата ќе ги научите сите неопходни и битни бизнис моменти и вештини

Read More

Во основното училиште Гоце Делчев беше создадена креативна ВИВА работилница каде децата правеа честитки за 8-ми Март. Главната цел беше да се посочи дека добивањето на рачно изработени честитки со убави пораки може да биде многу повредно и позначајно и од некој скап подарок за

Read More

  Денеска започна седмиот по ред натпревар за роботика и вештачка интелегенција наречен „РобоМак 2016“ кој се одржа во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии. Натпреварот е од меѓународен карктер а во него учествуаат 65 натпреварувачи од Македонија и 15 натпреварувачи од други земји.

Read More

Објавен е повик на тренинг за изведбена уметност од страна на МОФ. Целта на ова е е да ги поттикне учесниците да размислуваат за човековите права и да научат повеќе за современите предизвици на општеството, социјалните проблеми на маргинализираните заедници, за дискриминацијата врз бегалците. Во

Read More

Александар Велиновски директорот на „Јавна соба“ ги повика сите креативци и дизајнери да го искористат новиот слободен и целосно обновен простор во Скопје за реализирање на нивните идеи, дизајни, производи и креации. Денешното отварање е закажано за 19:30 часот каде ќе се промовира новиот концепт

Read More

И оваа година Радио МОФ во соработка со „Д фестивал“ организира „Радио МОФ Media Desk“ новинарска работилница, која ќе се одвива во периодот од 17. до 19. јули во Дојран. Работилницата ќе претставува еден вид редакција од млади новинари кои под менторство на новинарот Жарко Настоски

Read More

Културниот центар „Кула“ на 3 јули со почеток од 20 часот ќе ја постави изложбата со дела создадени за време на работилницата за Land Art која се одржа од 13 до 14 јуни  во  Китка. Оваа изложба освен изработените дела, на посетителите ќе им понуди и

Read More