Thursday, Jun 4, 2020
HomePosts Tagged "простор"

Владата на денешната седница одлучи на Државната изборна комисија да и ги даде на трајно користење просториите во кои во моментов е сместена. „Владата денеска донесе одлука со која деловниот простор во кој сега е сместена Државната изборна комисија се дава на трајно користење на ДИК,

Read More

Стари проблеми на почетотокот од учебната година за учениците од гимназијата Кирил Пејчиновиќ од Тетово, кои следат настава на македонски јазик. Тие на 1 септември ќе треба да ја започнат наставата во две оделни згради, под секое ниво за воспитно-образовен процес - пишува Мета. Се

Read More

Со последните измени на Изборниот законик што ги усвои Собранието на Република Македонија, почетокот на забраната за емитување платено политичко рекламирање кај радиодифузерите, печатените медиуми и електронските медиуми (интернет порталите) се поместува од 27 февруари 2016 година, соопштуваат од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски

Read More

Александар Велиновски директорот на „Јавна соба“ ги повика сите креативци и дизајнери да го искористат новиот слободен и целосно обновен простор во Скопје за реализирање на нивните идеи, дизајни, производи и креации. Денешното отварање е закажано за 19:30 часот каде ќе се промовира новиот концепт

Read More

Барак Обама, на крајот од дводневните разговори со кинеските официјални претставници во Вашингтон, изрази загриженост заради однесувањето на Кина во кибер просторот како и заради тензиите околу спорната зона во Источно Кинеско Море. „Тој ја повика Кина да преземе акција за намалување на оваа напнатост“, соопшти

Read More