Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "пролет"

Пролетта на северната хемисфера почнува денеска во 11:20 часот. Во исто време на јужната хемисфера ќе настапи есента. Првиот пролетен ден во Македонија ќе трае 12 часа и 5 минути. Сонцето ќе изгрее во 5 часот и 39 минути, а ќе зајде во 17 часот

Read More

Живеејќи во земја чие секојдневие е неудобно, каде има низа на несведливи идентитети, наметнувачки патријахални вредности, култура на дихотом и бинарен светоглед, поткопан перформатив на сите поединци а посебно на уметниците, мајките, жените од чија перпектива и можам да говорам,поттикната сум да размислувам и создавам

Read More

Град Скопје ќе им додели садници на сите заинтересирани куќни совети и урбани месни заедници. Истите тие ќе бидат засадени од вработени лица во ЈП „Паркови и зеленило“. На куќните совети и на месните урбани заедници на коишто ќе им бидат одобрени барањата, во оваа акција

Read More

Универзална сала ќе се урива следната година, напролет. Во моментов фирмата „Архи груп план“ го изработува основниот проект за салата, кој треба да биде готов до јануари, по што се очекува да почне постапката за уривање. Во Универзалната сала веќе половина година не се одржуваат

Read More