Wednesday, Jul 8, 2020
HomePosts Tagged "претстава" (Page 3)

Програма за сите вкусови вечерва на Скопско лето Љубителите на музичката уметност, театарџиите и вљубениците во седмата уметност вечерва ќе уживаат на ,,Скопско лето” Во Театар „Комедија“ ќе настапи Албански театар-Скопје со претставата „Под масата“ на Роланд Топор во режија на Билге Емин Во Музеј на Град Скопје,

Read More

Во рамките на фестивалот Скопско лето и вечерва се задоволуваат вкусовите на публиката. Тетатр и филм за сите вљубееници во овој вид на уметност. На сцената на МНТ ќе настапи ансамблот на театарот ,,Јордан Xaџи Константинов-Џинот” од Велес. Ќе ја одиграат претставата ,,Крал Иби” во режирана

Read More

Со претставата „Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот“ од Јордан Плевнеш, а во режија на Владо Цветановски синоќа започна вториот интернационален  театарски фестивал „Нови тврџава театар“ во Нови Сад. Рубенс Муратовски, Игор Ангелов, Жарко Димоски, Трајанка Илиева Таци, Валдета Исмаили, Гордана Ендровска, Маја Вељковиќ -

Read More

Балетското студио ,,БАX’’ од Струга, на 28 јуни со танц претставата т “Dancing Cinderella” ќе го одржи својот годишен концерт. Станува збор за настан кој традиционално 21 година по ред ги воодушевува стружани. Во својата долгогодишна работа, заедно со танц –инструкторот Тања Мојсоска  со Балестското

Read More

Ансамблот на Народниот театар-Битола ќе  гостува на вториот „Шекспир фестивал“, кој од 25 до 30 јуни ќе се одржи во  Нови Сад. Нашите претставници ќе ја одиграат  претставата ,,Oтело’’ во режија на Диего Де Бреа. Станува збор за драма која Шекспир ја напишал во 1604 година. На

Read More

  Со претставата ,,Стјуардеси” во режија на Синиша Евтимов вечерва свечено ќе биде отворено второто издание   на Меѓународниот фестивал на комедија ,,Гола месечина”. Сите љубители на театарската уметност ќе имаат можност  бесплатно да проследат девет театарски претстави кои ќе бидат одиграни на фудбалското игралиште до детската градинка „Сонце“

Read More