Wednesday, Aug 4, 2021
HomePosts Tagged "Прага"

Во близина на Прага се наоѓа вековна стара црква од 40 илјади скелети. Коските припаѓаат на луѓе чија желба била да бидат погребани на ова свето место.     Оваа црква денес се нарекува “Црква од Коски“.  

Read More

Познатата лоби-компанија Меркјури на 22 февруари оваа година, пријавила договор за лобирање со извесна Фондација Либертас, основана во август 2016-та година и регистрирана на адреса во Њујорк, објави „360 степени“. Според документот, Фондацијата Либертас ја најмила компанијата Меркјури за лоби-услуги за, како што пишува, Романија,

Read More

Во Прага од денеска почнува еднонеделниот фестивал „Праг прајд“ кој го приближува животот на хомосексуалците, лезбејките, бисексуалците и транссексуалците, јави дописникот на МИА од чешкиот главен град. Петтиот по ред фестивал нуди 120 концерти, изложби, филмски проекции, спортски настани, дискусии и забави, а ќе заврши

Read More