Saturday, Apr 4, 2020
HomePosts Tagged "последици"

Сите резултати на анкетите и прелиминарните резултати ни близу не го најавуваа шокот кој следеше на 24-ти јуни изутрината. Ова беше своевиден пораз на Европската Унија и вредностите кои таа ги претставува и победа на десничарскиот популизам за кој по серијата терористички напади и те

Read More

Прва посериозна последица по референдумот Брегзит е намалувањето на кредитниот рејтинг на Европската Унија од страна на бонитетната агенција „Стандaрд и Пурс“ која оценката АА+ ја намали на АА. Во образложението на ваквата одлука е наведено дека таа е донесена поради несигурноста во ЕУ по одлуката

Read More

Доналд Туск, претседавачот со Советот на Европскта унија, по референдумот за излез на Велика Британија оцени дека ова е тажен ден за европското семејство. „Нема начин да се предвидат сите политички последици за Велика Британија. Ова е историски момент, но сега не треба да се реагира

Read More

Научниците и активистите за животна средина постојано предупредуваат за штетните последици од загадувањето и уништувањето на животната средина. За подигнување на свеста на жителите на Земјата, постојано се изготвуваат извештаи и анализи за штедење и регенерирање на ресурсите. Неколку факти можеби ќе ве натераат да

Read More