Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "попис"

Република Македонија веќе пет години доцни со спроведување на попис, а тој не е политичка, туку статистичка операција и треба да се спроведе единствено на лица кои при извршувањето на пописот ќе се најдат на територијата на Македонија и не се повеќе од една година

Read More

Работните групи дојдоа до нова модулација со која може да се добие чист и прецизен избирачки список, а тоа е со регистрација на гласачите од врата на врата, при што теренската активност ќе ја спроведуваат екипи на Државната изборна комисија. Во игра се уште е и

Read More

Комисијата за светско наследство УНЕСКО информираше дека перспективата на австралискиот Голем корален гребен не е баш најдобра со оглед на загадувањето и климатските промени, но најголемиот корален гребен на светот сепак не е ставен на пописот на „загрозени“ наследства. Некои активисти за заштита на околината од

Read More