Thursday, Sep 24, 2020
HomePosts Tagged "поливалентни вакцини"

Министерството за внатрешни работи ќе престави нов механизам со кој ќе се набљудува и оценува работата на полицијата при исполнување на професионалните стандарди и почитувањето на законските процедури и граѓански права. Проектот за надворешен механизам на контрола е финансиран од Советот на Европа и Министерството

Read More

Здраствените институции задолжени за имунизација започнаа да ги користат новите шествалентни вакцини и во последните два дена околу 50 бебиња веќе ги примиле. Од советот за имунизации и здравствениот дом Скопје посочуваат дека на овој начин кај најмладите ќе се намали бројот на боцкања од

Read More