Saturday, Aug 15, 2020
HomePosts Tagged "писател"

Авторот на романот „Босоногиот Џо“ за безбол играчот Џозеф Џеферсон Џексон, канадскиот писател Вилијам Патрик Кинсел, почина на 81 година, потврди неговата портпаролка Каролин Свејзи. Портпаролката на прославениот актер наведе дека Вилијам Патрик Кинсел почина во петокот во Хоуп, во канадската држава на Британска Колумбија,

Read More

Одблиску со Виктор Петрески. Млад автор и  голем вљубеник во пишаниот збор. Неговиот прв роман ,,Од Магла на Jуг до Месечина на Север” создава нови светови. Вас како читатели сосема ненаметливо ве вплеткува во една приказна која ќе ве возбуди. ,,Aко барем една реченица од мојата

Read More