Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "Пирамида"

Моменталните египетски гробници послужиле им како инспирација на мексиканските архитекти Хуан Карлос Рамос во дизајнирањето на куќа којапо облик е совршена пирамида. Секој кој има доволно пари може на овој начин за себе да си приушти лична пирамида! Се одликува со гаража, кујна, спална, купатило,

Read More

Фасцинантни факти околу антички Египет кои даваат основен приказ за културата и општеството во тоа време. 1.Фараонот никогаш не дозволува неговата коса да биде видена. Секогаш носи круна или пак шешир наречен немес. 2.За да избегне мушички и комарци, Пепи II секогаш чувал неколку робови во близина

Read More

Ловците на вонземјани кои го следат секој пиксел на сликите кои ги објавуваат НАСА и останатите вселенски агенции тврдат дека откриле мистериозен објект на Марс во облик на пирамида. Нивниот доказ е сликата направена од возилото Curiosity, а се повеќе сомнежи добиле кога НАСА одбила

Read More