Monday, Feb 24, 2020
HomePosts Tagged "Петре Шилегов" (Page 3)

Покажувајќи бел лист од собраниската говорница, пратеникот на СДСМ, Петре Шилегов, во текот на денешното продолжение на конститутивната седница, им се обрати на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, велејќи „Ова ве боли“. – Вам, од ВМРО-ДПМНЕ, не ви се битни Уставот и деловникот, туку овој бел лист. Ако

Read More

Петре Шилегов, портпарол на СДСМ, посочи дека новата реформска власт ќе изврши нов избор на судии со што ќе стави крај на Сваровски судството. Никола Груевски и раководството на ВМРО-ДПМНЕ нема да го избегнат соочувањето со одговорноста за направените криминали и злодела со тоа што го одложуваат

Read More

Промена на државните симболи, уставниот и унитарниот карактер на Македонија нема, изјави денеска пратеникот Петре Шилегов од СДСМ во Собранието. Ова беше одговор  на прашање на пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Никола Митревски. „Не можам да се согласам со предлозите за кандидати за членови на Комисијата, предложени од СДСМ кои

Read More

Портпаролот на СДСМ Петре Шилегов денеска сод собраниската говорница ги обвини ВМРО-ДПМНЕ дека фактички убиваат деца за да останат на власт. Ваквата изјава упатена кон членовите на ВМРО-ДПМНЕ предизвика бурни реакции кај пратениците од пратеничката група предводена од Илија Димовски. Шилегов исто така изјави дека два

Read More

Очекуваме еврокомесарот Јоханес Хан при утрешната посета на Скопје да ги пренесе препораките кои веќе се дадени од Европската комисија, од Советот на министри на ЕУ, од Могерини, а тоа е дека во Македонија мора да се врати уставниот поредок, рече портпаролот на СДСМ, Петре

Read More

Портпаролот на СДСМ, Петре Шилегов, денеска на прес-конференција обвини за непријавени работници во Агенцијата за вработување. „Се наоѓаме пред Агенцијата за вработување. Агенција којашто треба да вработува граѓани. Е во неа работат непријавени работници! Еве го ревизорскиот извештај! Во него стои дека Агенцијата за вработување ангажирала работници,

Read More

Опозицијата составена од пратениците на СДСМ до Собранието достави барање за одржување итна седница со една точка на дневен ред - состојбата во подрачјата погодени од временските непогоди кои се случија на 6 август 2016 година во околината на градот Скопје. - Собранието мора да расправа

Read More

Насилничкиот однос на ВМРО-ДПМНЕ кон судската администрација е исклучиво во одбрана на партизираното судство и интесресите на злостроничкото здружување во врвот на оваа партија. Наместо да излезе во пресрет на оправданите барања на судската амдинистрација, власта се обидува да ги казни вработените со намалување на

Read More

Ивона Талевска, новинарката на Сител и уредничка на Вечер ја изгуби тужбата за навреда и клевета против Петре Шилегов, портпарол на СДСМ кој во повеќе наврати на прес конференции изнесе документи за склучен милионски тендер на фирмата Визарис во сопственост на нејзината мајка со министерството

Read More

СДСМ ќе поднесе Кривична пријава за криминогената и незаконска одлука на судијката Александра Поп Стефанија, најави денеска Петре Шилегов, портпарол на СДСМ. „За криминогената и незаконска одлука на судијката Александра Поп-Стефанија СДСМ ќе поднесе Кривична пријава. Во името на заштитата на правото и законите СДСМ ќе

Read More