Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "педофилија"

Основното јавно обвинителство (ОЈО) денеска соопшти дека е поведена постапка против едно лице за полов напад врз дете, за што му е определен и притвор од триесет дена. Осомничениот делото го вршел во периодот од септември до декември 2016 година во времето кога ги користел

Read More

Од Првата детска амбасада во светот „Меѓаши” велат дека е недозволиво помилување на педофили. Ова е реакцијата откако Уставниот суд одлучи да расправа за измените на Законот поврзани со помилувањето. Ако Судот го врати старото законско решение од пред 7 години во 2009 година,

Read More

Балканот прв пат гледа вакво дело. Хрватскиот свештеник, Ивица Бердик, изнајми билборд во Загреб на кој осамна плакат во кој како причини за педофилија ги наведува комунизамот, мирот, тарот, хороскопот. Свештеникот во изјава за Н1 на прашањето на кој начин меѓународно прифатениот симбол на мирот или

Read More

На Instagram се појавила новата популарна „игра“, која ги краде сликите од децата и измислува лажни приказни. После кражбата на сликите од мали деца педофили лажно се претставуваат како родители на тие деца. „Додека ги прегледував известувањата на Instagram, забележав дека една личност лајкувала многу мои

Read More