Saturday, Sep 26, 2020
HomePosts Tagged "патарини"

Европската Комисија предлага висината на патарината да се наплаќа според емисијата на СО2 за сите видови моторни возила. Оваа мера треба да донесе намалување на уделот што сообраќајот го има врз загадувањето на животната средина. Се повлекуваат и вињетите. За првпат на ниво на цела ЕУ

Read More

Започнаа градежните активности за изградба и инсталација на најнов, современ електронски систем за наплата на патарините низ цела Македонија. Првата патарина чија локација ќе се возобнови е наплатната рампа Романовце. Ова ќе придонесе за побрз проток на возила, намалување на застојот и ќе се зголеми

Read More

Отсега ќе можете да проверувате каква е состојбата на патарините низ Македонија и на граничните премини. Јавното претпријатие за Државни патишта постави 15 камери на овие места, а на нивната веб страна можете во било кое време да проверите дали има метеж.

Read More