Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "пари" (Page 9)

Во денешно време кога интернетот е потреба, не можеме а да не се восхитуваме на благодетите кои ги нуди, или барем кога тие благодети достигнуваат огромни цифри. До пред 5 години името Felix Kjellberg  (познат по псевдонимот PewDiePie) можеби не ви значело многу, но денес тој

Read More

Бундесбанк, Народната банка на Германија, достави барање до Европската централна банка повеќе да и не дава финансиски средства на Грција со кои и помага да ја одржи ликвидноста. Германците овој пат нема да попуштат и да и ги простат долговите на Грција. „Мора да биде кристално

Read More

По еуфоричните прослави на референдумот за одбивање на условите за строгите мерки за штедење грците ќе мора да се соочат со реалноста, а тоа е веќе извесен банкрот и банките немаат пари. Граѓаните се соочуваат и со големи рестрикции на повлекување на големи суми на

Read More

Марк Цукерберг пред само два месеци најави револуција на апликацијата Facebook Messenger со милион додатоци и со неверојатно темпо се обезбедени сите новитети. Најновиот е можноста за испраќање на пари преку порака, со тоа што треба да се регистрираат банковните картички и да се верификува

Read More

Берзата во Шангај бележи голем пад на вредноста поради намалениот обем на тргување со профитабилни акции и експертите проценуваат дека владините интервенции нема да издржат долго пред да се создаде голема паника на пазарот што може да доведе до големи финансиски штети. Кинеската влада има поставено

Read More

Во Холандскиот град Утрехт ќе се спроведе експеримент кој би требало да одреди дали може компанијата да биде ефикасна со универзален и безусловен приход. Градската управа во соработка со локалниот Универзитет ќе се обиде да одреди дали функционира концептот на „основен приход“ и во вистинскиот

Read More

Можеби ви е чудно зошто толку посветуваме внимание на една поп пејачка како Тејлор Свифт, но нејзината кавга со Apple навистина има длабока позадина, не само поради нејзиното одбивање да го пушти албумот 1989 ако не и платат во првите пробни три месеци, туку и

Read More

Крушевачкиот епископ Давид и свештениците на истата епархија присуствувале на модна ревија организирана од министерот на одбрана Братислав Гашиќ, со цел да соберат пари за изградба на нова црква во рамките на воената касарна Цар Лазар во Крушевац. Епископот Давид и свештениците од епархијата во Крушевац

Read More