Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "отворена"

Објектот на Македонската филхармонија, кој во неделата се отвори со првиот свечен концерт, нема да биде готов уште најмалку половина година, велат вработените. Според нив, комплетирана била изведбата само на деловите кои се гледале на синоќешното свечено отворање, во останатите делови сѐ уште се работи па

Read More

Отворена е жиро сметка на којашто граѓаните може да донираат пари да им се помогне на братот и сестрата, сираци, од Велес на кои пред неколку дена целосно им изгоре куќата. Никола е волонтер и активист на здружението „Гласот за животните“ од Велес, па здружението за

Read More

Денеска скопската обиколница ќе биде отворена за сообраќај. АСМС во името на продукциската куќа “CHIC FILMS” и МАНУФАКТУРА ПРОДУКЦИЈА, информира дека поради временската прогноза која се најавува дожд, обиколницата повторно ќе биде ставена во употреба на граѓаните. Од 28 септември, снимањето на филмот се сели на

Read More

Денеска скопската обиколница ќе биде ставена во употреба на граѓаните - соопштија од АМСМ. Поради метеоролошките најави за дожд, францускиот филм, денска нема да се снима на обиколницата. – Во името на продукциската куќа “CHIC FILMS” и МАНУФАКТУРА ПРОДУКЦИЈА, согласно со временската прогноза по која се најавува

Read More

Во штипската Технолошко индустриската развојна зона вчера е отворена новата фабрика на германската компанија „Техникал Текстајлс“ чија инвестиција чини околу 15 милиони евра, а во неа ќе се произведуваат повеќе компоненти на фиберглас кој има широка примена во градежната, авионската и автомобилската индустрија. Премиерот Никола Груевски,

Read More

Саудиска Арабија за прв пат ја отвори берзата за странци. Ваквите економски реформи беа долгоочекувани во земјата која е најголем извозник на нафта. Засега странците ќе бидат ограничени на купување на саудиски акции по пат на „свапови“, вклучувајќи ги меѓународните банки и малиот број на

Read More