Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "организам"

За енергетските пијалоци има различни тврдења и „урбани“ митови дека се или многу корисни или многу штетни за организмот. Сега научниците направија вистинско истражување кои ги покажува ефектите на енергетскиот пијалок во организмот за рок еден час откако ќе биде внесен. Во првите 10 минути кофеинот

Read More

Никотинот кој се таложи во организмот може да биде отровен. Затоа, кога веќе пушите цигари, барем погрижете се редовно да го чистите организмот од никотин. Неколку намирници можат да ви помогнат во тоа. 1. Зелен чај и витаминска вода Со пушењето телото ја губи прекупотребната течност и

Read More

Доколку денот ви започнува со шоља кафе, тешко е да се промени таа навика. Но, важно е да ја донесете таа одлука за да му направите на организмот голема услуга. Еве какви промени носи исфрлањето на кофеинот: Некое време ќе се чувствувате лошо Умор, главоболка и големи промени

Read More

Веќе знаете дека Кока Колата има премногу шеќер и не е здрава за пиење. Но дали знаете што навистина се случува во вашиот организам кога ќе испиете една лименка ваков сок. Блогот "Truth Theory", кој го води поранешен фармацевт по името Нираџ, кој живее во

Read More